• Koeien in de wei
  • Zevenhovenseweg
  • Aardammerbrug
  • Oude kaart Ter Aar en Korteraar
  • Luchtfoto Ter Aar

Verkeer en mobiliteit

NieuwkoopNieuws 9 april 2020:235, 9.3.20NR

TIPS VOOR EEN RIT MET DE REGIOTAXI

De Regiotaxi vervoert iedereen die op een gemakkelijke, comfortabele, veilige en voordelige manier wil reizen. Jaarlijks rijdt de Regiotaxi ruim 300.000 ritten. Dat zijn meer dan 800 ritten per dag. Reizigers geven de regiotaxi gemiddeld een 7,4 als cijfer. Er gaat dus heel veel goed, toch zijn er ook zaken die beter kunnen. Met onderstaande tips zorgen we dat de Regiotaxi nog beter aansluit bij uw wensen.

Bestel uw rit zo vroeg mogelijk.

Voor een spontaan bezoek kunt u de Regiotaxi tot een uur voor vertrek bestellen. Voor geplande afspraken is het raadzaam om de rit zo vroeg mogelijk te bestellen. Ritten kunt u tot een jaar vooruit inplannen.

Bestellen op aankomsttijd

U kunt uw rit bestellen op de tijd waarop u ergens wilt aankomen. Bestel deze rit tenminste twee uur van tevoren. Ook hier geldt hoe eerder u bestelt, hoe beter de Regiotaxi aan uw wensen kan voldoen.

Belletje van tevoren

De chauffeur belt u alvast om te zeggen dat hij eraan komt. Zo hoeft u minder lang te wachten en kunt u zich rustig voorbereiden om te vertrekken. Om dit goed te laten verlopen, is het belangrijk dat u uw telefoonnummer doorgeeft bij het reserveren van uw rit. U kunt dit alleen via het Wmo-loket doorgeven of laten wijzigen, de telefooncentrale

van de Regiotaxi kan dit niet doen. Als u gebeld wilt worden op een ander telefoonnummer, kunt u dit aangeven bij het reserveren van uw rit.

Scootmobiel

Reist u met een scootmobiel dan geeft u dit aan bij het reserveren van de rit. U kunt niet op de scootmobiel blijven zitten. De chauffeur helpt u bij het in- en uitstappen.

Klachten en opmerkingen

Als u toch opmerkingen of klachten heeft, meldt deze dan bij Regiotaxi Holland Rijnland, via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch bij de klantenservice: 0900-2022369.
WERKZAAMHEDEN N231A
Bespreking Klankbordgroep N231a


Op maandag 18 maart vond de kick-off van Klankbordgroep N231a plaats. Hierbij is het project Groot Onderhoud N231a’ inhoudelijk kort besproken en is vervolgens ingegaan op de diverse verkeersmaatregelen rond dit project, dat van 26 juli t/m 18 augustus 2019 wordt uitgevoerd. Onderstaand de besproken onderwerpen en ingebrachte opmerkingen met, indien reeds bekend, de op te pakken acties.

Algemeen

De werkzaamheden, hoofdzakelijk het vervangen van 6 bruggen en 2 duikerconstructies, vinden plaats op de N231a tussen de N207 en de rotonde Nieuwveenseweg. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de weg veiliger te maken. Het is een relatief korte periode van intensief werk. Het plan is om de N231a tussen de N207 en Aarlanderveen na ca. 9 dagen weer open te stellen. Het fietspad tussen de N207 en de treinweg is in deze periode ook buiten gebruik ivm het aanbrengen van een nieuwe fietsbrug en verbreding van het fietspad. Tzt zal dit fietspad aansluiten op de fietsbrug over het Aarkanaal. Deze fietsbrug valt buiten dit contract.
Bent u benieuwd naar de stand van zaken rondom de werkzaamheden aan de Aardamseweg? Bekijk dan deze pagina van de gemeente.

werkzaamheden aardamsewegDeze foto komt van het Twitteraccount van de gemeente Nieuwkoop.

Geert Martens heeft eerst verteld dat de ervaring en kennis die opgedaan is in de klankbordgroep Ter Aar West ingebracht zal gaan worden in de werkgroep Verkeer & mobiliteit. Daar is bijvoorbeeld een mooi overzicht gemaakt van alle knelpunten in Ter Aar West. Uitgaande van het Dorpsplan en de reactie van B&W zal de werkgroep de volgende drie punten als eerste aanpakken:

  1. Knelpunten verkeersveiligheid: er zal eerst een keuze gemaakt worden van het gebied, daarna zal een inloopavond georganiseerd worden waarbij de bewoners de knelpunten kunnen melden. De verwerkte resultaten worden dan weer op een inloopavond gemeld. Dan kan er een projectgroep gevormd worden en kunnen de knelpunten geprioriseerd worden. De mogelijke oplossingen kunnen in overleg met de gemeente vastgesteld worden.
  2. Parkeerproblematiek: Er zal eerst geïnventariseerd worden hoeveel aanwezige parkeerplaatsen er zijn in een bepaalde wijk, hoeveel er volgende de norm moeten zijn en wat het verschil is. Dan kan gekeken worden waar realisatie mogelijk is. Dit gaat in overleg met de gemeente.
  3. (nieuwe) projecten; we hebben te maken met projecten volgens de uitvoeringsagenda (reconstructie Aardamseweg/IntegraalKindCentrum) en met projecten “tussendoor” (woningen voor statushouders)

De werkgroep is er vóór en dóór inwoners, zij weten waar knelpunten/problemen liggen, dus deze kunnen alleen opgelost worden als u meedoet.